lauantai 25. toukokuuta 2013

Maalataan leppäkerttuja

Heissuli ja lauantaita. Onko täällä innokkaita (taivaanrannan) maalareita? Meillä tartutaan erityisesti kesäisin pensseliin ja maalataan mm. kiviä. Yleensä, jos lähdetään jonnekin reissuun, otan vesivärit tai akvarellivärit mukaan. Esimerkiksi mökilla sadepäivinä on maalattu laudanpätkiin kuvia, jos ei ole muuta tarjolla. Ollaan sitten pidetty pihalla taidenäyttely.

Välillä osallistuminen on ollut tosi innokasta, ja välillä nihkeää. Kerran muuten kävi niin, että lapsi tuli kuumeeseen, vaikka oli kaikenlaisia lomasuunnitelmia tehty. Ostin sitten kaupasta pohjan maalausta varten. Jokainen sai vuorotellen maalata yhden asian tauluun. Kierros alkoi aina alusta, ja lopuksi valmiiksi tuli taulu, johon jokainen oli maalannut jotain. Silloin harmitti suunnitelmien kariutuminen, mutta muistoksi jäi jotain kivaa.

Meidän perheessä on tehty ihan yksinkertaisia leppäkerttuja, kukkia, liskoja ja fantasia-ötököitä. Toiset maalaavat upeita kissoja, ja markkinoilla on ollut myös muita upeita luomuksia. Kivien maalaaminen on helppoa, koska siinä pääsee aloittelijakin sutimaan vaikka yksivärisen tuotoksen. Kiveen voi liimata myös pieniä koristeita. Yleensä pidän sisäänkäynnin luona kukkapurkkien juurella muutamia maalattuja kiviä toivottamassa tervetulleeksi. Joskus ne ovat kiinnostaneet niin paljon naapurin lapsia, että niitä on haettu leikkeihin mukaan, ja palautettu sitten takaisin :)

Niin se on lauantai pyrähtänyt käyntiin. Kohta siirryn tuonne puutarha-olohuoneeseen leikkaamaan nurmikon ja kastelemaan kukat. Voi kun olisi kiva tehdä jotain hyvää syötävää illaksi :)

Toivotan sinulle lämpimiä ajatuksia ja rentoa päivää :)

4 kommenttia:

 1. Voi miten söpöjä leppiksiä, ihania!
  Kivien maalaaminen onkin kiva idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän voi värit haalistua auringossa ja vesisateessa, mutta ei se haittaa, kun uusia saa maalattua :)

   Poista
 2. Oi kuinka suloisia kiviä! Maalaus on varmasti ihana harrastus. Meillä ei ehkä niinkään maalata, mutta piirretään sitäkin enemmän, varsinkin esikoinen. Sain jo kauan sitten neljä maalattua leppäkerttukiveä, jotka ovat vähän eri kokoisia. Ne edustavat meidän perhettä, ja ovat kunniapaikalla porrasaskelman vieressä :)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...