lauantai 18. toukokuuta 2013

Mummola-vintage -tapahtuma

50-luku Suomessa oli vähän erilainen kuin Amerikassa. Silti nostalgiset sykähdykset ilahduttivat, kun sain vierailla Vintage-tapahtumassa. Kylämäinen ympäristö, vehreä luonto ja vanhat rakennukset loivat mallikkaat puitteet tällaiselle tapahtumalle.

Nostalginen tunnelma oli luotu taidokkaasti. Vapaaehtoiset olivat pukeutuneet 50-luvun vaatteisiin, ja he puuhailivat askareissaan kuin normaalina arkipäivänä.

Esillä oli vuosikymmenelle tyypillisiä autoja. Työpajoissa tehtiin työkaluja. Lisäksi oli vanhan ajan vaatteita ja tarvikkeita myynnissä. Taustalla soi kesälavojen tanssimusiikki.

Tapahtumassa oli tarjolla 50-luvun vaatteita naisille ja miehille. Niitä sai sovitella, ja sitten valokuvauttaa itsensä muistoksi :)


 Maalaismaisemassa oli perinnepolkuja. Kävelyretkellä sai ihailla maalaismaisemaa.


Rakennusten huoneet oli sisustettu entisajan huonekaluilla. Tyyliin kuuluivat piironki, pukeutumisvälineet, vanhat matkalaukut ja muotilehdet. Lattioilla oli perinteiset räsymatot, ja seinävaatteet olivat yleisiä. Kaikki oli käytännöllistä ja tarpeellista, ei niinkään ylimääräistä viihdykettä.


 Kaapit olivat täynnä purkkia ja purnukoita. Mehua ja hilloja on aina säilötty oman tilan antimista.


Pihapiiriin kuului monenlaisia rakennuksia. Ulkorakennuksissa on ihan oma tuoksunsa, jossa sekoittuu vanha puu, terva ja ahkerien työmyyrien aromit.


Vaatekaappeja ei ollut paljon. Yleistä oli, että pyhämekkoja tai pukuja saattoi olla vain yksi. Niitäkin oli usein korjailtu ja ommeltu.


Vanhan ajan mummolatunnelma on itselleni lapsuudesta tuttua. Siihen ovat kuuluneet puutalo, ulkorakennukset, pullantuoksu, räsymatot, heinäpellot ja perunamaa. Leivinuunin tuoksut johdattelivat kyliltä kotiin, ja puutarhassa kukoistivat perinnekasvit.

On kiva, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Kakilla ei ole samanlaisia maaseutukokemuksia. Entisaikojen elämässä näkyy työ ja arki, mutta samalla osattiin myös pitää hauskaa. Mummolaromantiikka on parhaimmillaan keväisessä luonnossa, kun koivun lehti on puhkeamassa :)

6 kommenttia:

 1. Tuollaisessa tapahtumassa sen ajan henki tulee esiin paremmin kuin museoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Aivan kuin olisi ollut oikeasti 50-luvulla.

   Poista
 2. Voi , kuulostaa ihanalta tapahtumalta ;)) Onneksi jotkut jaksaa järjestää, ja sitten muutkin saavat nauttia .

  Toi sanavahvistus on ällö kommentoidessa ;D vink, vink

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Ne on muuten tosi hankalia :)

   Poista
 3. Kivan kuuloinen tapahtuma, mummolameininki on mukavaa :)
  Annika/Karkkipurkki

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...