keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Hyrrät puutarhaan ja kattaukseen

Kesäterveisiä askartelunurkkauksesta. Tällä kertaa olen valmistanut perinteisen hyrrän paperista. Hyrriä myydään yleensä vapputoreilla, mutta  mikään ei estä niitä käyttämästä juhlissa koristeena ja viihdykkeenä. Miten olisi vintage-juhlat aikuisille? Jos olet tehnyt tähtitorttuja joskus, niin näiden perusta on samantyylinen.

Materiaalit löytyvät tarvittaessa omasta kaapista, ja valmistukseen voi käyttää teeman mukaista paperia ja vanhoja lehtiä. 


Tarvikkeina on vanhoja sisustuslehtiä, joissa on melko paksu ja laadukas paperi. Lisäksi on puisia grillitikkuja, liimaa ja sakset. Näillä pääsee alkuun.


Paperista leikataan neliön muotoinen pala. Sen jälkeen toimitaan kuin joulutorttujen kanssa. Kaikista neljästä kulmasta leikataan viilto neliön keskustaa kohti. Sen jälkeen käännetään joka toinen kulma keskustaan ja liimataan kiinni. Laitoin vielä koristeeksi keskelle vanhan napin.

Napin tilalle voi laittaa nastan tyyppisen pidikkeen, jolla hyrrä kiinnitetään puutikkuun.Puutikun voi helposti kiinittää myös teipillä.


Tässä muutama hyrrä valmiina. Juhlien teeman mukaisesti kuvat voi ottaa erikoislehdistä, vanhasta karttakirjasta, nuorisolehdistä, puutarha- tai viinilehdistä.


Tällaista puuhastelua syntyi sadepäivänä. Rentouttavaa päivää sinulle toivottaen!

6 kommenttia:

 1. Ompa kivan näköisiä :) ja hauska idea puutarhajuhliin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kokeilla myös tehdä jostain vanhanajan paperista tai mainoksesta. Pitää katsoa minkälaista materiaalia laatikoista löytyy :)

   Poista
 2. Loisto idea , kiitosta vaan oikkeen pall kauhiast . Meillä on " kissanristiäiset " kesällä ja niihin taidan askarrella näitä ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olepa hyvä vaan. Ihania kissanristiäisiä toivotellen!

   Poista
 3. ♥ kivat hyrrät! täällä pyörii muoviset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä kuinka merituuli pyörittää näitä paperisia, mutta ainahan saa tehtyä uudet :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...