sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Romua ja aarteita huutokaupasta

Terkkuja huutokaupasta. Tässä tarjolla muutamia myynnissä olleita esineitä. En muistanutkaan, millainen maraton on huutokauppa, kun myytävää tavaraa on älyttömän paljon. Kaikkea mitä kuvitella saattaa, kun monta huushollia on tyhjennetty ääriään myöten.

Tavaroihin pääsi tutustumaan hyvissä ajoin ennen huutokaupan alkamista. Pikkutavarat kiinnostivat eniten.  Porukkaa oli todella paljon, eikä vain katsojia, vaan tosiostajia. Tavaraa nuijittiin pöytään sellaisella vauhdilla, että meinasin tippua kyydistä. Vitonen oli lähtöhinta kaikelle, ja kyllä sitä tavaraa sitten menikin. Mitään logiikkaa ei tuntunut olevan hinnoissa. Jotkut hinnat vain nousivat korkealle, koska oli paljon kiinnostuneita.

Tässä kuvassa on vanha puinen penkki, jonka huusin omaan puutarhaan. Taustalla pilkottaa valkoisen tuolin puut. Se oli Tapiovaaran tuoli, joka meni 12 eurolla jollekin onnelliselle. Ihan huippuhalvalla joku sai sen.


Tätä keskimmäistä valkoista purnukkaa hypistelin. Siinä olisi ollut ihana purkki teenjuojalle, mutta se jäi hankkimatta, kun lähdettiin viiden tunnin istumisen jälkeen kotiin. Tosin saatiin vitosella pari valurautapannua, pärekorit ja maitotonkka.


Arabian kannut menivät kuin kuumille kiville. Tarjolla oli myös kaksinokkainen kannu. Samoin meni astiastot, kahvikupit ja liinavaatteet. Lopussa ihmiset tulivat jo penkeistään seisomaan, ja kilpahuuto oli kuin ulkomaan markkinoilla. Ehkä ihmisiin tarttuu se toisten into, ja siellä saattaa tulla ostaneeksi turhaakin.


Tavaraa oli niin paljon, että osa jäi myymättä, vaikka niitä muutenkin jo myytiin laatikoittain. Ostaja sai sitten vähän sekalaista tavaraa haluamansa lisäksi kaupanpäälle. Tässä esimerkkejä apteekkipulloista. Yksi ostaja sai mukaansa koko setin.


Huutokaupan vetäjälle nostan hattua. Sali oli kuuma, ja koko homma kesti monta tuntia. Niin se vaan paukutti menemään, pyyhki välillä hikeä pyyhkeeseen, naposteli pastilleja ja joi vettä. Meillä oli autossa mukana eväitä, ja pakko oli välillä käydä tankkaamassa ruokaa ja juomaa.

Viime kerrasta on vierähtänyt vähän aikaa, kun olin viimeksi huutokaupassa. Aikaisemmin tykkäsin seurata huutamista, mutta olin vähän liian ujo itse huutamaan. Nykyään meno on rohkeampaa. Oikeastaan loppupäässä sai halvinta tavaraa, eikä alussa. Loppupuolella porukka oli jo tuhlannut rahojaan, kantoivat tavaraa pois, tai olivat muuten väsyneet monen tunnin koitokseen.

Vihdoin pääsin myös herkuttelemaan parsalla. Valmistimme sitä kahdella tavalla: höyryttämällä ja voissa paistamalla. Täytyy sanoa, että voin maku ja pieni paistopinta toivat siihen mukavasti mehukkuutta.Arvatkaapas mitä. Tiedossa on huutokauppahankintojen putsausta. Täytyy ottaa puutarhaletku ja harja esille. Kunnon tuuletus ja vähän juuriharjaa. Postauksissa tulee varmaan sitten näkymään, minkälaisiin asetelmiin nämä löydöt päätyvät :)
Toivottelen sinulle mukavaa päivää, ja käykäähän klikkailemassa mukaan arvontaan linkistä :  Arvonta

6 kommenttia:

 1. Minulla on aukko sivistyksessä, en ole koskaan käynyt huutokaupassa. Täytyy pitää silmät auki, jos jossain lähistöllä olisi, niin lähtisin kyllä tutustumaan ihanien löytöjen toivossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huutokaupat ovat parhaimmillaan hyvää viihdettä, kun vetäjällä on supliikki hallussa ja fiilis salissa on rento. Touhua on ihan mukava katsoa taustaltakin, vaikka mitään ei ostaisi. Tosin olen lähtenyt välillä myös kesken pois, jos tuntuu siltä, että kiinnostavaa toimintaa ja tavaraa ei ole sillä kertaa :)

   Poista
 2. Voi tuolla olisin, kuin lapsi karkkikaupassa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä monenlaista karkkia ja ylläripusseja :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Reissusta jäi pieni into päälle, ja taas tulee sanomalehdestä tutkailtua, jospa lähistöllä olisi taas huutokauppa tiedossa...

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...