maanantai 13. tammikuuta 2014

Ihan pieni vitriini ja studioremppa

Tästä alkaa kevät. Siksipä aloitankin sopivin väliajoin vaihtuvan "vitriini" -postausten sarjan. Tämä lasinen, akvaariomainen lyhty kantokahvalla tuli kotiimme erään myymälän tyhjennyksen myötä. Unelma kesästä on mielessä vahvasti, joten tässä on tammikuun asetelma. Pohjalla olevan hiekan ostin Tiimarin loppuunmyynnistä. Simpukat ja varvastossut löytyivät askartelunurkkauksesta. Kevättä kohti mentäessä on luvassa vaihtuvia asetelmia fiiliksen mukaan.

Matkan varrella on tullut myös opittua oman luonteen kiinnostuksen kohteet sisustamisessa. Eniten tykkään askaroida pienten ja jotenkin hallittavissa olevien kokonaisuuksien kanssa. Katson aina innoissani remonttiohjelmia, joissa vanhasta mökistä loihditaan unelmien keidas purkamalla takat, repimällä lattiat, katto, kymmenen kerrosta tapettia ja myllertämällä kaivinkoneella piha.


Olen melko läheltä seurannut neljän pariskunnan yhteisremonttia, jossa ikivanhasta suojelukohteesta tehtiin moderni koti. Voi että siitä tuli hieno, kun tekivät käsityönä portaat, keittiön ja kaikki mihin vain taidot riittivät. Nelisen vuotta siihen meni työn ohessa, ja siitäkin suurin osa purkamiseen. Ei ihan ilman itkua ja tuskaa homma mennyt. Onneksi nykyään on näitä talopakettejakin, mutta toiset taas haluavat tehdä kaiken alusta asti.


Heikkoina hetkinä sitä tulee mietittyä, että mihin kaikkeen sen ajan käyttäisi, mikä menee kaikenlaiseen puuhasteluun talon parissa. Toisaalta se on kivaa ja rentouttavaa, mutta toisaalta varsinainen työmaa. Sitten ne hommat pukkaa päälle just epäsopivaan aikaan. Pientä remppaa, maalausta, ehostamista ja tapetointia voisi tehdä loputtomiin.


Nostan kovasti hattua teille, joille on luontaista kaataa seiniä ja remontoida ison kaavan mukaan. On sitä pakostakin tullut betonin, poran ja sirkkelin lähettyvillä hiippailtua, mutta mieluiten tulisin paikalle tekemään pientä pintaremonttia tai loppusiivousta kankaiden ja pitsinauhojen kanssa :)


Ja silloin, jos haluaa tehdä jotain omilla kätösillä, niin kuka laskee niitä tuntimääriä, mitkä kuluvat kaikenlaiseen surffailuun netissä, tiedon etsimiseen ja vertailemiseen. Hirvittää oikein, jos sitä alkaisi miettiä. Meillä olisi alkamassa studioremppa, ja sehän nyt todellakin on niin kaukana meikäläisen osaamisalueesta kuin etalä- ja pohjoisnapa toisistaan. Niin vain sitten yritän osallistua ja oppia samalla materiaalien vaikutuksesta ääneen, heijastumiseen, ilmastointiin, kaikuun, äänieristykseen. Hmm. Onneksi en ole vastaava rakennusmestari. Heh. Taitais olla prempi tilata jo valmiiksi liput ugabuga-saarille. Kyllä tää tästä (kait). Keskityn nyt aluksi tapetteihin, värisävyihin ja tekstiileihin.

Nyt sitten rohkeasti työn kimppuun. Kuulemisiin!

8 kommenttia:

 1. ...ja täällä kun tehdään aaltoja TALVESTA! Pakkasta, lunta, talvijuttuja: JEEE!!! ;D

  Mutta rehellisyyden nimissä: olen mä jo suunnitellut kesää ja lämmönhakumatkaa syksyyn tai talveen ensi kaudelle... ;)

  Raksauspuhtia!!!
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kiva nauttia talvesta, kun alkaa olla valoisaa ja kevättä kohti mennään. Ei yhtään ahdista niin paljon kuin marraskuun pimeys :) Kyllä tässä johonkin säkkiin täytyy ensi syksyksi lämpöä kerätä, että on sitten mistä ottaa :)

   Poista
 2. Voi mikä ihanan kesäinen vitriini! <3 Tuli oikein lämpimät tuulahdukset sieltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietiskelin, että tuostahan saisi pienen minikasvihuoneen ehkä kesäksi. Jos vaikka jotain yrttiä laittaisi itämään... :)

   Poista
 3. Oi ihana vitriini! Ja mikä ihana kesä, kevät fiilis!!! Tulis jo!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se tunne, kun aurinko alkaa sulattaa, ja räystäältä tippuu piskoja. Litsis lätsis lätäköitä :) Kevät.

   Poista
 4. Todella kaunis vitriini! Ihanat nuo koristesandaalit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vitriinissä on mustat reunukset, mutta saattaa olla, että jossain vaiheessa väri muuttuu :) Koitan aina varoa noita sandaalin naruja, kun ne ovat jostain puumateriaalista, eivätkä jousta yhtään.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...